Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vámpírok viselkedése

2010.01.07

A vámpírok viselkedése

 

Olyan országokban, mint Magyarország és Kína, az emberek hittek a vérszívó vámpírok létében.

Sokukról azt hitték, hogy tudnak repülni vagy meg tudják változtatni az alakjukat.

A legtöbbjüket azzal gyanúsították, hogy nemcsak embereket, hanem állatokat is megtámadnak, hogy a vérüket igyák.

Néhány helyen a vámpírt test nélküli szellemnek képzelték. Másutt arról vitáztak, hogy mi lehel életet a vámpír testébe: egy gonosz szellem vagy az, hogy visszatér az eredeti lelke, amely képtelen békében nyugodni.

  • Az európai cigányok úgy képzelték, hogy a vámpír hátrahagyja a csontjait, amikor kiszáll a sírból. Egész éjszaka bolyong, felébreszti az alvókat, különböző dolgokat tör össze, és nagy zajt csinál. Nyaktörő tempóban teheneken lovagol a mezőkön át.

  • Nem kellett minden vámpírnak átásni magát a talajon, hogy elérje az áldozatát. Némelyiküket nem kötötték a természet általános törvényei. Azt mondták róluk, hogy ködös alakot vesznek fel, hogy elhagyják a sírjukat. Ebben az alakban át tudtak szivárogni a koporsón és a két méter vastag földrétegen, ami elfedte őket, és a földön ismét szilárd alakot vettek fel.

Mivel nem forgatták meg a földet, a vámpír nyughelyére utaló egyetlen jel az a lyuk volt, amelyen keresztül a ködös test kiemelkedett. A bezárt ajtók sem jelentettek problémát. Ha a gondos lakó nem dörzsölte be fokhagymával az ajtókeretet, a vámpír egyszerűen felvette ködös alakját és becsusszant az ajtó alatt.

  • Majdnem minden legenda beszél vámpírokról, akik az élők vérét isszák. Némelyikről azt gondolták, hogy friss hullákat is megtámad. Néha nemcsak a vért itták, hanem megették a holttest húsát is. Ezért is rótták rájuk, hogy terjesztik a fertőző betegségeket.
  • Néhány vámpírt láthatatlannak és nagyon rosszindulatúnak gyanítottak, mert eltörnek mindent, ami a kezük ügyébe akad, és vérrel fröcskölnek. ezek a vámpírok kék-zöldre verték áldozatukat, összevissza dobálva őket, hogy a vérükhöz jussanak.